De Beursbengel nr. 838 | oktober 2014


Samenloop en regres bij WAM-verzekeringen

Mr. D.C. Theunis

De Wet aansprakelijkheid motorrijtuigen (WaM) staat er niet aan in de weg dat een verzekeraar uitsluitingen die hij tegen zijn verzekerde kan inroepen, ook kan tegenwerpen aan een regresnemende verzekeraar. over samenloop en regres in het kader van WaM-verzekeringen.

Log in om het hele artikel te downloaden


Internet en transparantie zetten verzekeringsmarkt op z'n kop

Kees Dullemond

reizen en boeken koop je via internet. Je oude partner voor een nieuwe inruilen gaat met een paar klikken en je woning verkoop je tegenwoordig ook via het worldwide web. online verkopen is big business. na ?reizen? zijn ?verzekeringen? de meest verkochte producten op het internet. Financieel advies is steeds meer bereikbaar via internet. samen met de verdergaande transparantie en toenemende beschikbaarheid van informatie, bijvoorbeeld door vergelijkingssites) heeft dit grote gevolgen voor de distributiewijze en samenstelling van het dienstenaanbod van het intermediair.

Log in om het hele artikel te downloaden


Wft-blog van de maand

Barbara Hameleers

Toch maar geen Wft-diploma? Het lijkt alsof de Wft het zelf nadenken over opleidingen overbodig heeft gemaakt

Log in om het hele artikel te downloaden


Geld maakt niet gelukkig ? of toch Wel?

Mr. A.E. Koning

een schenking krijgen is leuk, maar de ontvanger van de schenking moet over de waarde ervan belasting betalen, de schenkbelasting. In een aantal gevallen bestaat er recht op een vrijstelling. nog een paar maanden, tot en met 31 december 2014, is er een tijdelijke verruiming van de vrijstelling schenkbelasting.

Log in om het hele artikel te downloaden


Risicomanagement en veranderingsmanagement in de verzekeringssector (deel 1)

Lourens van der Linden MRM

In dit artikel wordt stilgestaan bij een aantal veranderingen die de afgelopen tien jaar in de verzekeringssector hebben plaatsgevonden. Verder kijken we naar de te verwachten trends en ontwikkelingen in de komende vijf jaar en geven we advies over hoe om te gaan met een aantal risico`s. In een volgend artikel gaan we in op het veranderingsproces dat de sector doormaakt en welke rol risicomanagement hierbij speelt.

Log in om het hele artikel te downloaden


WGA: welk team wint?

Jeroen Vluggen

Het nederlands voetbalelftal heeft deze zomer tijdens het toernooi om de wereldtitel dapper gestreden, maar net niet gewonnen. Die eer viel Duitsland te beurt en daar is helaas niets op af te dingen. De spelregels waren voor alle teams gelijk en de beste heeft gewonnen. nu is er al een aantal jaren een strijd gaande tussen een aantal teams waarbij de spelregels niet gelijk zijn. Dat is de Wga-match tussen het Verbond van Verzekeraars en de combinatie UWV/belastingdienst. Zij strijden om de gunst van de werkgevers, maar moeten dit met verschillende voorwaarden doen. We hebben de eerste helft er wel zo`n beetje opzitten, maar kunnen nog geen winnaar voorspellen. Door ?`n van de teams wordt nu nadrukkelijk bij de scheidsrechter gevraagd om de spelregels aan te passen.

Log in om het hele artikel te downloaden


Dossier

Kifid en jurisprudentie

Log in om het hele artikel te downloaden


Federatienieuws

Nieuws van de assurantieclubs

Log in om het hele artikel te downloaden


Focus op vakmanschap

Nieuws en agenda

Log in om het hele artikel te downloaden