Eerste Kamer akkoord met wetsvoorstel pensioen DGA in eigen beheer

De Eerste Kamer heeft op 7 maart de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen. Op 20 december 2016 zou de Eerste Kamer het wetsvoorstel behandelen. Maar te elfder ure verzocht staatssecretaris Wiebes van Financiën de Eerste Kamer om het voorstel aan te houden in verband met een fiscaaltechnische kwestie. Er zou een miljardenstrop aan gemiste belastinginkomsten kunnen ontstaan, doordat het wetsvoorstel de mogelijkheid zou bieden om toekomstige indexaties in één keer in aftrek te nemen. 

Novelle

Wiebes heeft vervolgens onderzoek gedaan naar de consequenties van de in te voeren regelgeving. Op 23 januari 2017 heeft hij bij de Tweede Kamer een novelle ingediend. Daarin stelt de staatssecretaris voor om het wetsvoorstel enigszins aan te passen, met name in de situatie dat er sprake is van zogenoemd ‘extern eigen beheer’. Lees verder


Belangstelling voor beleggen bij consument neemt toe, maar kennis ontbreekt

De belangstelling onder consumenten om te beleggen neemt toe, zo blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd is het inzicht in beleggen bij die groep beleggers onvoldoende. Om een betere bescherming van de belegger te bewerkstelligen wordt de wetgeving aangescherpt (MiFID II). Ook is een actievere rol van de adviseur vereist.

Met leeftijd stijgt percentage beleggers

Het onderzoek van onderzoeksbureau GfK, uitgevoerd in opdracht van Legal & General, toont aan dat gemiddeld 53% van de consumenten ook belegt. Het aantal beleggers verschilt echter sterk per leeftijdscategorie. In de leeftijdscategorie 30-39 jaar belegt slechts 25% van de respondenten, terwijl dit in de categorie 50 tot 65 jaar 65% is. Opvallend is verder, dat mannen beduidend vaker aangeven te beleggen (gemiddeld 58%) dan vrouwen (gemiddeld 32%). Lees verder


Eigenrisicodragen: Ziektewet

De succesvolle webinarreeks in 2016 wordt voortgezet in 2017. Op maandagavond 10 april van 20.30 tot 21.15 uur vindt al weer het tweede webinar plaats. Thema deze keer is het eigenrisicodragen voor de Ziektewet.

Webinar ‘Verschuivingen in het eigen risico’

Nadat de hybride WGA-markt vorig jaar flink is opgeschud, komen er dit jaar allerlei verschuivingen in het eigen risico. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat werkgevers eigenrisicodragers voor de Ziektewet moeten worden, omdat de WGA- of verzuimverzekeraar dat verplicht stelt.

De risico’s van Ziektewet en WGA voor de werkgever zijn nauw met elkaar verbonden, zo blijkt in de praktijk. Maar wat is er in die praktijk nog meer van belang? Waar moeten werkgevers op letten als ze straks eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? En waar moeten de verzekeringsadviseur en de HR-adviseur rekening mee houden?
 
Te gast tijdens het webinar is Johan Kelder van Enkwest Opleiding & Advies. Hij belicht niet alleen alle (vaak complexe) ins en outs van het eigenrisicodragen voor de Ziektewet, maar laat ook zien waar voor u als adviseur de kansen liggen. 

Gesprekonderwerpen tijdens het webinar

  • Eigen risico ZW en WGA: wat gaat er veranderen?
  • Werkgever als eigenrisicodrager voor de ZW
  • Verschillen met de WGA
  • Waar moeten de HR- en verzekeringsadviseur op letten?
  • Kansen voor de adviseur 

Datum en tijd

Maandagavond 10 april van 20.30 tot 21.15 uur

Aanmelden voor het webinar


Vorige     1   2   3   4   5   6   7       Volgende

Inloggen leden

Klik hier om in te loggen