Nieuw webinar op 29 mei: ‘De auto die in de liftschacht reed’. Starring Dik van Velzen


Een automobiliste die met haar voertuig ondersteboven in een liftschacht van een parkeergarage belandt. Het gebeurde eerder dit jaar in Oosterwolde. De vrouw is door een gesloten roldeur gereden en omdat autolift beneden stond, duikelde ze met het voertuig voorover. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de vrouw uit die benarde positie kon bevrijden.

Het bizarre schadegeval is onderwerp van ons nieuwe webinar ‘De auto die in de liftschacht reed’. Het webinar, onderdeel van de succesvolle reeks Focus op Vakmanschap, wordt live uitgezonden op maandagavond 29 mei van 20.30 tot 21.15 uur.

Te gast dit keer is ‘onze eigen’ Dik van Velzen, hoofdredacteur van het verzekeringsvakblad de Beursbengel en senior programmamanager bij NIBE-SVV. Uitgaande van verschillende scenario’s belicht hij de mogelijke verzekeringsvragen die deze unieke casus zo boeiend maken.

Hoe kan een automobilist bij een gesloten roldeur toch de liftschacht inrijden? Zo’n deur is er juist om te voorkomen dat zoiets gebeurt. Is hier sprake van een constructiefout? Aangezien de autolift onderdeel is van een appartementencomplex, lijkt het er in ieder geval op dat de eigenaar van het complex aansprakelijk is: risicoaansprakelijkheid voor schade door opstallen. Dat neemt niet weg dat er ook sprake is van eigen schuld aan de kant van de bestuurster. Zij had natuurlijk vóór de roldeur moeten stoppen. Hoe kan deze complexe casus worden opgelost?

Programma webinar

  • Risicoaansprakelijkheid gebrekkige opstallen
  • Relatie met hangmatarrest
  • Gebouwenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering VvE
  • Beperking recht van subrogatie 

Datum en tijd

29 mei van 20.30 tot 21.15 uur 
Lees verder